Opdateret 9. september 2015

Jægersborg Boldklub Information Præsentation

Det er mig en fornøjelse at kunne introducere dig for Jægersborg Boldklub...

Jægersborg Boldklub (JB) er en medlemsstyret fodboldklub, drevet af frivillige med en stærk forankring i lokalsamfundet og med bred erhvervsmæssig baggrund.

Vi har stor fokus på det sociale, og vi sætter boldlegen og fodboldglæden meget højt. Vores mål er at skabe gode oplevelser og rammer for bredden og eliten indenfor både ungdom og seniorer. For os er det vigtigt, at den enkelte oplever legen som en del af fodboldspillet på alle niveauer – og, at leg og læring kombineres.

Med tæt på 800 aktive og passive medlemmer er JB en væsentlig faktor i Gentofte Kommunes klub- og idrætsliv. Med vores faciliteter placeret i forbindelse med Gentofte Stadion, er vi centralt beliggende i forhold til meget af kommunens øvrige idrætsliv, og vi har en stor berøringsflade blandt kommunens idrætsaktive aldersgrupper.

Alle er velkomne i JB – drenge og piger - selvom vore baneforhold til tider er begrænsede, men vi har fået nye og tidssvarende indendørs forhold i forbindelse med opførelsen vores nye flotte tilbygning.

         

Historie
JB blev stiftet 9. juni 1949 som boldklubben ”BK Stadion”. Vi startede i regi af Sjællands Boldspil Union, men blev i 1950 indmeldt i Københavns Boldspil Union. Vores navn blev først ændret til det nuværende i 1969. I vores første seks leveår spilledes der også dame-håndbold. Klubben holdt til på Gentofte Stadion på adressen Ved Stadion 6 i perioden 1949-1981 hvorefter vi flyttede over på den modsatte side af træningsbanerne og ind i den dengang ombyggede varmecentral på den nuværende adresse C.L. Ibsensvej 70. Vores 1. seniorhold spiller i Danmarksserien og blev i sæsonen 2003-04 nr. 2 i Danmarksserien, og dermed Danmarks 46. bedst placerede klub i 2004 ud af mere end 1.500 klubber. Du kan læse mere om vores historie her.

Scoringsjubel - Limone Cup 2006 - Foto: Klaus Rath

Sunde værdier
I JB ønsker vi at præge vores medlemmer til målrettede, bevidste og aktive mennesker i social balance til gavn for dem selv og fællesskabet. For at opnå dette arbejder vi stenhårdt på at sikre medlemmerne gode rammer for udøvelse af deres fritidsinteresse, og skabe gode vilkår for personlig udvikling og fysisk træning samt indfrielse af individuelle ambitioner. Vi ser også os selv som et vigtigt forum for samvær i Gentofte Kommune, og som et sted hvor fodbolden kan spille en vigtig rolle i de lokale integrationsprocesser. Derfor måler vi os bl.a. på hvordan det lykkes at integrere tilflyttere/indvandrere i klubben. Herudover er det blandt vores bærende værdier, at alle børne- og ungdomshold udelukkende har voksne trænere, og at en sund alkohol- og rygepolitik vedligeholdes i klubben. Hertil præges og opdrages alle til fairplay.

Gode oplevelser
Vores målsætning er også at sikre forhold, som giver den top og bredde, der er nødvendig for at alle med tilknytning til JB får gode oplevelser. Vi ser også fodbold som forretning, underholdning samt varetagelse af interesser. Vi måler os derfor også på i hvilket omfang vores 1. og 2. hold fungerer som sunde forretninger med gode sportslige og økonomiske resultater. Hertil mener vi, at vi bliver vindere, hvis vi er forandringsvillige. Derfor er der et aktivt samarbejde med de omkringliggende institutioner, medlemmerne, kommunen, sponsorerne, forældreforeningen og forældrene for at sikre, at klubben kan fremstå som en hyggelig, troværdig, velrenommeret og respekteret fodboldklub, som er dygtigt drevet med høj sportslig standard og sund økonomi. Da gode oplevelser skal være for alle har vi også et hold for fodboldspillere med cerebral parese (spastisk lammelse) ,og kan i den forbindelse bryste os af, at have en landsholdsspiller i klubben. CP-holdet er tilmeldt turnering under Dansk Handicap Idrætsforbund.

Det vigtigste af det hele
Det allervigtigste er dog fodbolden, og her spiller vi på alle tangenter – både elite og bredde – unge og gamle - piger og drenge. På seniorsiden har vi hold fra Danmarksserien til SuperVeteran i hyggeligaen. På ungdoms-siden har vi hold fra Poder (4 år) til Ynglinge (17-18 år), og vores afdeling for pigefodbold er i hastig vækst. De sportslige mål for vores over 50 hold styres af vores dygtige Senior- og Ungdomsudvalg, som afstikker kursen og sikrer det fodboldmæssige niveau. Du kan læse mere om vores holdninger til ungdomsfodbold på afdelingens side. Og så har

FC Nordsjælland
I 2012 har vi besluttet at indgå i et udviklingsmæssigt samarbejde med Superligaklubben FC Nordsjælland (FCN), hvor FCN’s udviklingsteam og talentspejdere fremover indgår med rådgivning og vejledning til både spillere og trænere i Jægersborg Boldklub. Dette samarbejde kaldes for ”Fodbold Samarbejde Nordsjælland” (FSN) og betyder, at vi på eget græs bliver i stand til kunne tilbyde et generelt kvalitetsløft til alle på ungdomsniveau - uanset deres evner og ambitioner. Målsætningen for dette samarbejde er at fastholde vores bedste spillere frem for de smutter til vores nærmeste ”naboer”. Vores ungdomstrænere får mulighed for at deltage på trænerworkshops, og spillere kan - hvis talentet rækker - tilbydes specifik træning.  Samarbejdet vil højne kvaliteten i træningen og vil indgå i et netværk, hvor der kan fås inspiration. Og hvorfor lige FC Nordsjælland? I Jægersborg Boldklub vurderer vi, at FCN’s koncept ligger tættest op af vores syn på elitemæssig fodboldudvikling med et menneskeligt ansigt. Hertil har tidligere cheftræner i FCN, Kasper Hjulmand, bl.a. stået for ”DBU’s Holdninger og Handlinger til ungdomsfodbold”, som vi i Jægersborg Boldklub lægger stor vægt på.


International Football Academy
Vi har samarbejde med International Football Academy om målmandstræning og udvikling af sommercamps. Træningen forestås i sommerhalvåret dagligt af engelske FA-uddannede trænere med fortid i Premier League og med Billy Stewart i front. Billy stod som målmandstræner i Liverpool FC bag Jerzy Dudeks målmandspræstationer i CL-finalen mod AC Milan i 2005, som Liverpool vandt på straffesparkskonkurrence. Vi er således i stand til at give vores - og andres - målmænd et kæmpe kvalitetsmæssigt løft.
 

Træningstider
Ungdom: hverdage mellem kl. 16 og 18
Seniorer: hverdage mellem kl. 18 og 20

JB-CUP’EN
Hvert år afholder vi JB-cup’en for de 4-9 årige. Dette stævne er utroligt velbesøgt og har i snit 2.000 deltagere fra 112 hold i 32 Sjællandske og Københavnske klubber.

 

Spil fodbold i JB
Vi har - og vedligeholder - en stærk, positiv og harmonisk klubånd, hvor venskaber og kontakter skabes - som oftest for resten af livet. Vi er stolte og glade over at være JB’ere, og vores motto er:

... vi bruger bolden til go’e oplevelser.
 

Og ét eller andet må vi gøre rigtigt  fordi året 2009 sluttede med to flotte kåringer. Først af KBU som Årets Københavnske Breddeklub, hvorpå fulgte DBU-hæderen som Årets Danske Breddeklub ifm. den TV2-transmitterede Dansk Fodbold Award 2009.

 

Så kom over og spil fodbold hos os, eller start med at besøge os, eller læs mere om vores klub ved at surfe rundt på vores hjemmeside. Vi håber, at du har lyst til at være med til at skabe og dele disse gode oplevelser med os. Vi ses i JB og vores hyggelige Café K

 

 
Gentofte 2015
Hans Henrik Køster
Formand
 

Tilbage til forsiden
  © Jægersborg Boldklub ...Gentoftes fod på bolden

DHTML Menu By Milonic JavaScript